Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Caregora

Waarom Caregora het betere angora is

Regelmatig verschijnen er in de media berichten over mishandeling van dieren en afschuwelijk dierenleed bij de productie van bijvoorbeeld vlees of melk. Vergelijkbare misstanden doen zich helaas ook voor als het gaat om de winning van grondstoffen zoals angorahaar. Bij PETER HAHN kunnen wij dit niet goedkeuren of verenigen met onze ethische waarden.

Daarom hanteren wij een andere, duurzame standaard. Zo vinden onze klanten bij ons geen angoraproducten meer, met uitzondering van angora-artikelen van het merk Medima. Dat wij een uitzondering maken voor Medima heeft een goede reden.

Medima let op een diervriendelijke winning van de grondstof

Medima veroordeelt het dubieuze plukken van konijnen voor de winning van het angorahaar, aangezien dit zeer pijnlijk is voor deze dieren. Daarom wordt bij Medima uitsluitend en aantoonbaar geschoren. Het scheren gebeurt 3 tot 4 keer per jaar, elektrisch of met de hand, en met de grootst mogelijke voorzichtigheid. Het konijn ondervindt hierbij geen pijn. Bovendien blijft er een restvacht van ca. 1 cm achter, zodat het dier geen kou lijdt bij lage temperaturen.

Medima gaat nog een stap verder

Vertrouwen is goed, voortdurende controle is beter. Daarom heeft Medima zijn angorawol uitgebreid laten certificeren (Certified Selected Angora Fibre REG.-No.2760001). De angorarassen waarvan de wol gebruikt wordt voor de mode van Medima zijn zelfs gecertificeerd volgens de strenge ’Animal Welfare Code’ van het Britse Ministerie van Landbouw. Dit waarborgt de correcte behandeling van dieren. Het zogenaamde Caregora™ is hierdoor de eerste exclusief geselecteerde en gecertificeerde angorakwaliteit. Caregora™ voldoet aan alle criteria van een luxueuze natuurkwaliteit en garandeert de naleving van de richtlijnen voor dierhouderij en het welzijn van dieren. Caregora™ is daarmee een keurmerk, dat aangeeft dat het hier om een verantwoord natuurproduct gaat en dat het onder consequente controle van de internationale standaard geproduceerd is. De naleving van deze standaard wordt door de UL (Underwriter Laboratories, een onafhankelijk, wereldwijd testinstituut) gecontroleerd en bevestigd.

Retourzending
eenvoudig en gratis met bpost
Achteraf betalen
Prettig en veilig
EEN UITSTEKENDE SERVICE
Voor uw tevredenheid
Bestelservice
(070) / 22.28.29
(max. 0.30€ / min)
PETER HAHN klantenservice
(070) / 22.28.29

(max. 0.30€ / min)


Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8u00 tot 20u00 en op zaterdag van 8u00 tot 18u00.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.be