Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Geruite rokken

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Geruite rokken: klassiek én sexy in één

Hoewel bepaalde kledingstukken zoals geruite rokken misschien niet meteen de beste keuze lijken als je een moderne outfit wil creëren, zijn er toch heel wat manieren waarop je een dergelijke rok kan gebruiken om een leuke outfit samen te stellen. Geruite rokken hebben dan wel een ietwat klassiek karakter door het typerende patroon, toch zijn er ook modellen die wat moderner en eleganter ogen, waardoor ze perfect gebruikt kunnen worden als basis voor een jeugdige outfit.

Of je nu een klassieke stijl wil ontwikkelen of eerder de moderne kant opgaat, geruite rokken bieden talloze mogelijkheden. Het juiste model, de juiste pasvorm en de juiste kleuren kiezen is echter belangrijk om meer uit je outfit te halen en precies die uitstraling te verkrijgen die je wil hebben.

Welke keuze je ook maakt, ervoor zorgen dat je outfit een mooi geheel vormt is van groot belang. Geruite rokken kunnen een onderdeel uitmaken van zowat elke stijl, en wat meer informatie over de mogelijkheden is hier dan ook zeker van toepassing.

Geruite rokken, meer dan gewoon ouderwets

Het spreekt voor zich dat bepaalde outfits en stijlen best niet met een geruite rok gecombineerd worden. Zo zal een dergelijk kledingstuk weinig waarde toevoegen aan een outfit voor een bruiloft of bal. Dat wil echter niet zeggen dat je er enkel ouderwetse, saaie en sobere stijlen mee kunt creëren. Er zijn immers tal van modellen die, ook al worden ze gekenmerkt door de typerende ruitjes en basiskleuren zoals rood en blauw, toch perfect passen bij een jonge, frisse en zelfs sexy outfit. Hierbij is het echter wel van belang op een aantal factoren te letten.

Zo kies je, als je een jeugdige look wil verkrijgen, best voor iets kortere modellen. Geruite rokken die tot aan de enkels komen ogen immers ouderwets en dat is tegenwoordig in weinig gevallen nog van toepassing. Kies dus voor een iets korter model dat toch nog lang genoeg is om klassevol over te komen. Ook de kleur van de rok speelt een grote rol bij de uitstraling die wordt gecreëerd. Zo zijn blauw en rood dan wel de meest voor de hand liggende kleuren, andere tinten zoals pastelgroen en roze kunnen ook voor een verrassend resultaat zorgen.

Kies hoe dan ook de kleuren die het best bij de rest van je outfit passen. Het gaat immers om een kledingstuk dat meteen opvalt, en dan zou het jammer zijn als een of meerdere delen van je outfit er tegen gaan afsteken. Zo kan je een wit topje leuk combineren met een geruite rok met roze en wit, terwijl je op een bruin truitje met V-hals dan weer best iets warmere kleuren kiest. Op die manier creëer je een eenheid en harmonie, iets wat de uiteindelijke uitstraling van je outfit alleen maar ten goede zal komen.

Hoewel geruite rokken dus de reputatie hebben enkel bij klassieke outfits te passen, zijn er genoeg voorbeelden die het tegendeel bewijzen. Bovenstaande zijn daar nog maar het begin van. Met een beetje creativiteit en inzicht in mode kan je met geruite rokken een prachtige outfit samenstellen die volledig aan je persoonlijke stijl voldoet.

Of toch de klassieke kant op?

Heb je het echter wel voor een klassieke kledingstijl met typerende kledingstukken zoals versierde blouses en geruite rokken, dan zijn er natuurlijk ook meer dan genoeg mogelijkheden. Geruite rokken zijn het ideale kledingstuk als basis voor een formele, maar toch opvallende outfit. Zeker vanaf een zekere leeftijd kan een dergelijke rok uitkomst bieden, zolang je deze maar op de juiste manier draagt en met de juiste outfit combineert.

Zo kunnen geruite rokken in kleuren zoals blauw, beige en bruin perfect dienen als basis voor een klassevolle, stadse outfit met een warm truitje en een gelijkaardige blouse. In dit geval kies je echter wel beter voor iets langere modellen, zodat ze niet alleen warmer zitten tijdens de winter, maar ook eenvoudiger te combineren zijn met uiteenlopende soorten schoenen. Zo zijn bepaalde modellen ballerina's of lage hakken erg mooi met een geruite rok die tot onder de knieën komt.

Ook kan je onder de rok lange kousen dragen in eenzelfde kleur; een idee dat zeker tijdens de winter uitkomst biedt omdat het dan iets kouder is. Wil je een klassieke stijl combineren met een moderne? Ga dan voor een iets kortere rok in klassieke kleuren - zoals grijs en zwart - en draag er een zwart, spannend truitje op met lange mouwen. Als schoeisel kan je dan kiezen voor comfortabele, hoge hakken in het zwart. De ideale manier om een look te creëren die aan de ene kant stijlvol en aan de andere kant sexy is.

Geruite rokken hoeven dus niet saai te zijn, zolang je een beetje inzicht hebt in de mogelijkheden. Ontwikkel je eigen stijl met geruite rokken door combinaties uit te proberen en voor je het weet bekom je een resultaat dat zowel jezelf als anderen verrast.

De leukste combinaties met geruite rokken

Wil je nog meer kunnen halen uit je rok, dan is kiezen voor goede complementaire kledingstukken belangrijk. Ga op een geruite rok dus niet voor slippers of andere strandkledij, aangezien het klassevolle karakter van de rok dan zo goed als teniet wordt gedaan. Ook vermijd je best kledij met heel felle kleuren - tenzij je geruite rok die natuurlijk zelf heeft - als je een zakelijke look wil verkrijgen. Is de rok echter iets frisser en zomerser, dan kan je er al eenvoudiger lichtere truitjes, topjes en schoenen op dragen.

Hoe dan ook gaat het nog altijd om een kledingstuk dat stijl, klasse en vrouwelijkheid uitstraalt. Er een casual outfit mee creëren die toch gekleed oogt is geen enkel probleem, en dat maakt geruite rokken dan ook een van de populairste keuzes onder vrouwen. Welke leeftijd je ook hebt en wat je stijl ook is, het is de moeite waard om wat te experimenteren met geruite rokken. Op die manier kan je ontdekken wat de mogelijkheden zijn en haal je meer uit elke outfit.

Kies voor geruite rokken van uitstekende kwaliteit

Geruite rokken die na twee weken al gaan rafelen of toch niet zo goed zitten als je had gedacht, nemen natuurlijk een stukje van die verwachte klasse weg. Het is dan ook aangeraden om te kiezen voor geruite rokken die van kwaliteit zijn. De beste manier om daar zeker van te zijn is door te vertrouwen op vooraanstaande merken. Duurzaamheid, kwaliteit en betrouwbaarheid staan hierbij centraal, en geven je de kans om nog meer en langer van je aankoop te genieten.

De mogelijkheden met geruite rokken zijn zo goed als oneindig. De juiste keuze maken voor jouw stijl en de gelegenheid is een kwestie van proberen en experimenteren, om uiteindelijk het gewenste resultaat te bereiken. Geruite rokken hebben ongetwijfeld heel wat meer in petto dan je op het eerste zicht zou denken - en dat maakt een aankoop op zich als de moeite waard.

Retourzending
eenvoudig en gratis met bpost
Achteraf betalen
Prettig en veilig
EEN UITSTEKENDE SERVICE
Voor uw tevredenheid
Bestelservice
(070) / 22.28.29
(max. 0.30€ / min)
PETER HAHN klantenservice
(070) / 22.28.29

(max. 0.30€ / min)


Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8u00 tot 20u00 en op zaterdag van 8u00 tot 18u00.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.be