Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Gordijnen goed opmeten

Wij vinden het heel belangrijk dat alles tot in de puntjes klopt. Mooie deco-stoffen en gordijnen maken een ruimte pas echt gezellig. Hoe u gordijnen goed opmeet, leest u hier.

Masstabellen Gardinen - Messen der Breite

1Meet de lengte op:

Meet de lengte van het gordijn van de bovenste rand van de gordijnroede tot het punt tot waar het gordijn moet komen. Bij gordijnrails meet u vanaf de onderste rand van de rail. Over het algemeen dient u voor kamerhoge gordijnen tot aan de vloer te meten en hier vervolgens 3 cm van af te trekken.

Let op: hangt uw gordijn aan lussen, dan is de aangegeven lengte altijd inclusief de lussen.

Tip: als u de gordijnroede zo hoog mogelijk ophangt, krijgt u een mooie raamomlijsting.

Masstabellen Gardinen - Messen der Breite

2 Meet de breedte op:

Hier zijn twee waarden van belang: de stofmaat en de decoratiemaat. De stofmaat is de daadwerkelijke en ongeplooide breedte die bij het artikel wordt aangegeven. Voor gordijnen, die plat (ongeplooid) in of voor het raam opgehangen worden, komt de stofmaat overeen met de decoratiemaat. Gordijnen ongeplooid ophangen komt vooral voor bij gebruik van een sierstrook.

Tip: let op dat u bij gordijnen die in het raam of raamkozijn worden gehangen maximaal tot het einde van het kozijn meet.

Als u uw gordijn wilt plooien, is de decoratieve breedte meer dan de breedte van het gordijn. Houd hier rekening mee bij het berekenen van het gedeelte dat het gordijn moet bedekken. Afhankelijk van de ophangvoorziening kunt u de decoratiebreedte als volgt berekenen:

Masstabellen Gardinen - Messen der Breite

3 Plooiband:

De plooiband, ook wel universeelband genoemd, is aan de achterkant van de stof bevestigd. Voor het ophangen hebt u haken nodig die u aan de rail of aan de ringen van de gordijnroede bevestigt. Haken zijn in de regel niet inbegrepen. De plooival kunt u naar wens variëren door aan de plooiband te trekken. De plooiverhouding ligt tussen 1:2 en 1:3.

Masstabellen Gardinen - Messen der Breite

4 Lussen of ringen:

Lussen en ringen zijn hoofdzakelijk geschikt voor gordijnroeden. Wij adviseren de plooiverhouding 1:1,5 of 1:2.

Masstabellen Gardinen - Messen der Breite

5 Roedezoom:

De stof beschikt over een gestikte tunnel. De gordijnroede wordt door deze tunnel geleid. Decoreer de plooival naar eigen smaak door de stof te verschuiven. Het gordijn kan hiermee ook vlak in het raam hangen. Voor het geval u een aanrimpeling wenst, is ons advies een plooiverhouding van 1:2.

Retourzending
eenvoudig en gratis met bpost
Achteraf betalen
Prettig en veilig
EEN UITSTEKENDE SERVICE
Voor uw tevredenheid
Bestelservice
(070) / 22.28.29
(max. 0.30€ / min)
PETER HAHN klantenservice
(070) / 22.28.29

(max. 0.30€ / min)


Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8u00 tot 20u00 en op zaterdag van 8u00 tot 18u00.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.be