Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Tencel

Men kan niet om de unieke eigenschappen van TENCEL™ vezels heen: huidvriendelijk, heerlijk zacht en met een uitstekend ventilerend vermogen. Deze unieke natuurlijke eigenschappen maken TENCEL™ zo geliefd: textiel van TENCEL™ absorbeert beter dan katoen, is zachter dan zijde en koeler dan linnen.

De productfamilie van TENCEL™ combineert 2 verschillende vezelsoorten met elkaar, die ieder kledingstuk de beste producteigenschappen meegeven:

1. Lyocell
De duurzame vezel TENCEL™ lyocell wordt volgens een speciaal procedé vervaardigd. Net als bij viscose wordt als grondstof hout gebruikt. De hierin voorkomende cellulose wordt losgemaakt en tot een vezel verwerkt. Hierbij gaat het om een materiaal met een natuurlijke oorsprong uit de duurzame bosbouw. Bovendien verloopt de vervaardiging van het garen bijzonder milieuvriendelijk dankzij een gesloten kringloop.

Met het door Lenzing ontwikkelde procedé wordt het gebruikte oplosmiddel in een gesloten circuit tot meer dan 99 procent teruggewonnen, waardoor het productieproces telkens opnieuw gevoed wordt. Hetzelfde geldt voor het tijdens het productieproces benodigde water, dat eveneens in een gesloten circuit telkens opnieuw wordt gebruikt. Deze beide gesloten kringlopen verklaren de extreem lage emissie tijdens de productie van lyocell.

2. Modal
TENCEL™ modal wordt op specialistische, unieke wijze in Lenzing, Oostenrijk vervaardigd uit de natuurlijke grondstof beukenhout. De vezel is bijzonder zacht en huidvriendelijk en verzekert u van een unieke kleurkwaliteit.

De vezel wordt in een symbiotisch productieproces vervaardigd. Dit betekent dat de ruwe celstof op dezelfde plek wordt vervaardigd als de modalvezel zelf. Hierdoor is er sprake van een energiezuinige en milieubewuste productie.

De duurzame zachtheid en het sterk absorberende vermogen verlenen de vezel uitstekende eigenschappen, waardoor het materiaal uitstekend met katoen gemixt kan worden.

Retourzending
eenvoudig en gratis met bpost
Achteraf betalen
Prettig en veilig
EEN UITSTEKENDE SERVICE
Voor uw tevredenheid
Bestelservice
(070) / 22.28.29
(max. 0.30€ / min)
PETER HAHN klantenservice
(070) / 22.28.29

(max. 0.30€ / min)


Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8u00 tot 20u00 en op zaterdag van 8u00 tot 18u00.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.be