Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Overtreksets

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 Van 2 »

Pagina

Pagina 1 van 2

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 Van 2 »

Pagina

Pagina 1 van 2

Beddengoed: heerlijk zachte basis voor een verkwikkende nachtrust

Met mooi beddengoed ziet de slaapkamer er meteen heerlijk uitnodigend en sfeervol uit. Ook belangrijk is de keuze van het juiste materiaal voor de dekbedhoes: hiermee staat of valt het slaapcomfort. Een klassieke, gestreepte of opvallende dekbedovertrek met motief, er zijn genoeg designs en stoffen om uw eigen oase van rust mee te creëren.

Inhoudsopgave

Beddengoed: welk materiaal is geschikt voor welk jaargetijde?

In de winter heerlijk warm en in de zomer luchtig en licht, en daarbij toch heel sfeervol: dat zijn, afhankelijk van de seizoenen, de wensen als het gaat om beddengoed. Natuurlijk zijn er materialen die aan deze eisen voldoen. Er zijn zelfs echte veelzijdige creaties die het hele jaar door gebruikt kunnen worden.

Heerlijk warm slapen in de winter

Juist in de winter, wanneer het koud is, geniet iedereen van een heerlijk warm bed. Met beddengoed van flanel geniet u van zacht en warm comfort. Het oppervlak ervan is zowel dik als behaaglijk en iets geruwd, wat het warmtegevoel nog versterkt. Ook beddengoed van fijnflanel heeft deze prettige eigenschappen. Fijnflanel-varianten zijn de ultieme keus als het gaat om comfortabele overtrekken voor kussens en dekbedden! Alleen het wat zwaardere gewicht van het beddengoed kan voor sommige mensen een nadeel zijn. Een alternatief is dan bijvoorbeeld te kiezen voor seersucker-beddengoed, dat het gehele jaar is te gebruiken, of een ventilerende variant van katoen.

En ten opzichte van de look blijft de vraag: moet beddengoed ook in de winter gekleurd of gedessineerd zijn? Het antwoord is: ja! Er is immers geen reden om de grauwe sfeer van de winter ook in de slaapkamer door te voeren! Winterse kleuren als donkerrood of dennengroen zijn niet alleen mooi voor een kerstsfeer in de woonkamer, maar ook voor beddengoed. Kerstachtige motieven passen bij de mooiste tijd van het jaar, terwijl na de jaarwisseling beddengoed met bijvoorbeeld een sneeuwvlokmotief erg passend is.

Tip: tweezijdig te gebruiken beddengoed is de ideale oplossing voor iedereen die niet kan kiezen tussen twee motieven.

Luchtig slaapcomfort in de zomer: welk beddengoed helpt tegen transpireren?

Klassieke kwaliteiten in de zomer zijn, als het gaat om beddengoed, zacht zijde en verfrissend satijn. Zijde is een kwaliteit die het meest op de huid lijkt en wordt daardoor ook bij het slapen als zeer prettig ervaren. Daarbij is de stof soepel en comfortabel. Beddengoed van zijde of satijn kan echter relatief duur zijn. In de zomer kan men als alternatief kiezen voor beddengoed van linnen. De ventilerende vezels zorgen er ook op warme dagen voor dat u het koel houdt in de slaapkamer. Ook jersey-beddengoed heeft een groot ventilerend vermogen en is erg soepel. Andere materialen voor beddengoed in de zomer zijn renforcé, seersucker en katoen.

In optisch opzicht is zomers beddengoed meestal uitgevoerd in lichte, vriendelijke kleuren of voorzien van bloemmotieven. Ook veelkleurig gestreept beddengoed past bij zomers slaapcomfort. Meestal kiest men voor beddengoed in een opvallende kleur, en combineert men dit met een eenvoudig hoeslaken. Ook in de zomer kan bovendien tweezijdig te gebruiken beddengoed voor afwisseling zorgen.

Tip: vergeet het dekbed niet! Niet alleen het beddengoed, maar ook het dekbed dient wat betreft dikte en uitvoering natuurlijk aan het jaargetijde worden aangepast.

Vind de juiste afmeting voor het beddengoed.

Natuurlijk is het belangrijk de juiste afmeting voor het beddengoed te vinden. Deze afmetingen zijn standaard:

  • Klassiek kussen: 80x80 cm
  • Nekkussen: 80x40 cm
  • Standaard-eenpersoonsdekbed: 135x200 cm
  • Eenpersoonsdekbed bij hoog lichaamsgewicht: 155x200cm

Die gestandaardiseerde overtreksets hebben meestal een afmeting van 80x80 cm en 135x200 cm.

Bijzonder beddengoed voor elke behoefte

Voor de een is het alleen belangrijk dat het beddengoed gestreept is, dat het tweezijdig is te gebruiken of bij het interieur past. Maar sommige mensen stellen speciale eisen aan het beddengoed.

Sommigen hebben het snel koud en slapen daardoor ook in de zomer onder warme overtrekken van flannel of katoen. Andere moeten er weer op letten dat ze onder het dekbed niet te erg zweten. Wie van nature gauw transpireert, kan het beste kiezen voor een klimaatregulerende stof als jersey. Voor deze doelgroep is beddengoed van microfiber, dat nauwelijks ademend is, ongeschikt.

Welk beddengoed is geschikt voor allergiepatiënten?

Er zijn allergiepatiënten die bij de materiaalkeuze van het beddengoed erg moeten opletten. Beddengoed voor allergiepatiënten is meestal gemaakt van materialen als zijde of microfiber, waarin zich geen huisstofmijten of pollen kunnen vastzetten. Het goede nieuws: ook deze varianten zijn er natuurlijk in alle denkbare kleuren en dessins. Ondanks een allergie kan er gekozen worden uit vele strepen, stippen en kleuren.

Opbergen en onderhoud: hoe moet men beddengoed opbergen?

Wanneer u het goede beddengoed hebt gevonden, dient u dit regelmatig te wassen en te onderhouden. Voor het opbergen in de kast gelden geen speciale regels, maar afhankelijk van het materiaal moet u bij het wassen wel op een aantal dingen letten.

Hoe moet men beddengoed wassen en drogen?

Zo mag satijnen beddengoed meestal alleen voorzichtig op max. 30 °C gewassen worden, terwijl het grootste deel van de andere materialen op 40 graden en hoger in de machine kan. Met betrekking tot de kleuren geldt hetzelfde als bij de andere was: is het beddengoed gekleurd, dan dient dit textiel van dezelfde kleur gewassen te worden. Is het beddengoed niet voorzien van een drogersymbool, dan moet het bovendien aan de lucht gedroogd worden.

Tip: wie zich de moeite van het strijken wil besparen, kiest voor strijkvrij seersucker- of jerseybeddengoed. Dit kan na het drogen meteen opgeborgen worden.

Belangrijk bij de interieurstijl: de kleuren en dessins van het beddengoed

Omdat men elke vier weken (in de winter) of zelfs elke twee weken (in de zomer) het beddengoed moet verschonen, is juist dit textiel heel geschikt om de slaapkamer creatief te stylen. Ook hier kan men zich afvragen: voor welk beddengoed en welke kleur kies ik? Is het beddengoed namelijk gekleurd, dan geeft dit de slaapkamer, al naargelang de kleurnuance, een heel andere sfeer. Ook beddengoed met een dessin kan een ruimte een bijzondere uitstraling geven. Een bijzondere creatie voor iedereen die graag regelmatig de woonstijl verandert is bovendien het tweezijdig te gebruiken beddengoed, waarmee u kunt kiezen uit twee motieven.

Beddengoed met een dessin is meestal heel klassiek voorzien van strepen, stippen of bloemen. Er is echter ook beddengoed met seizoen georiënteerde motieven als paashazen, harten voor Valentijnsdag of winterse peperkoekmannetjes. Unikleurig beddengoed kan gekleurd of eenvoudig wit zijn. Gaat het om keerbaar beddengoed, dan is dit meestal aan een kant gedessineerd. Hierdoor kan het beddengoed de ene keer gestreept zijn en de andere keer unikleurig.

jerseybeddengoed

Jerseybeddengoed is vanwege de elasticiteit, soepelheid en het onderhoudsgemak (strijkvrij!) zeer gewild. Vooral in de zomer is het ventilerende materiaal ideaal.

Kussenovertrekken

Kussenovertrekken zijn apart of als set te met een dekbedovertrek te bestellen. Hierdoor kan men mooi variëren met het beddengoed.

Satijnen beddengoed

Satijnen beddengoed is hoogwaardig, soepel en zeer prettig op de huid. In de winter is het warm, in de zomer heerlijk koel.

Hoeslakens

Dankzij het elastiek is het hoeslaken snel en gemakkelijk te verwisselen. In tegenstelling tot de gebruikelijke hoeslakens hoeft het hoeslaken niet na elke nacht opnieuw netjes worden neergelegd en strak getrokken te worden.

Retourzending
eenvoudig en gratis met bpost
Achteraf betalen
Prettig en veilig
EEN UITSTEKENDE SERVICE
Voor uw tevredenheid
Bestelservice
(070) / 22.28.29
(max. 0.30€ / min)
PETER HAHN klantenservice
(070) / 22.28.29

(max. 0.30€ / min)


Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8u00 tot 20u00 en op zaterdag van 8u00 tot 18u00.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.be