Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Heren Vesten

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Van sportief tot elegant: een veelvoud aan vesten

Het vest voor heren valt onder de basics, die bij geen enkele man in de modieuze garderobe mogen ontbreken. Of het nu gaat om business-kleding of kleding voor alledag: herenvesten gelden als allrounder, die zich makkelijk laten combineren en aan elke gelegenheid individueel zijn aan te passen. Daarvoor zorgen diverse modellen van fijn tot grof gebreid, met knopenrij of ritssluiting, met steekzakken of afsluitbare zakken inclusief ritssluiting.

Vesten voor de modebewuste man

Een duidelijk voordeel van cardigans ten opzichte van truien: men kan ze sneller aan- en uittrekken, zodat ze de perfecte begeleider zijn voor de overgangstijd. 's Ochtends, als de temperatuur nog laag is, vormen vesten een behaaglijke vervanger voor de jas. Zodra het warmer wordt en de ochtendnevel verdwijnt, kunnen heren het vest gewoon uittrekken.

Bij de ruime keuze aan herenvesten kan men zelf bepalen of men de voorkeur geeft aan een cardigan met stijlvolle knopen of een model met een praktische ritssluiting. Ook de zakken hebben voor iedere smaak wat in petto: of het nu gaat om steekzakken aan de zijkant, opgestikte zakken of handige zakken met ritssluiting, is slechts een kwestie van persoonlijke stijl.

Stijlbewust combineren wordt gemakkelijk

Ook een vest past zonder probleem bij verschillende outfits. De etiquette zorgt hier echter ook voor een aantal beperkingen: zo kan bijvoorbeeld een grof gebreid vest met opstaande kraag beter niet onder een colbert worden gedragen. Hier is een fijn gebreide cardigan met V-hals in elk geval beter om voor een deftige look te zorgen.

Onder een cardigan met ronde hals draagt men het beste ook een T-shirt met ronde hals, omdat dit er harmonischer uitziet. Overhemden zijn in de winter perfect geschikt onder alle soorten herenvesten.

Een revers- of sjaalkraag is een extra eyecatcher voor een stijlvol optreden.

Met kleuren en patronen voor afwisseling zorgen

Bij de kleurkeuze van herenvesten overweegt de harmonie. Gedekte kleuren zoals zwart, grijs en donkerblauw zijn net zo geliefd als klassiek beige en bruin. De moedigen onder ons, kunnen ook kiezen voor een model in fris azuurblauw of roestrood. Deze kleuren dienen echter feilloos op de rest van de outfit te worden afgestemd. Daarnaast zijn er ook talrijke bijzondere patronen die van elk vest een blikvanger maken:

  • IJsland
    Met meerkleurige ronde pas rond de hals en schouders, gemaakt van grove, dikke wol.
  • Noorse patronen
    In dezelfde stijl, maar gebreid met dunner garen. Bijzonder typisch voor de Noorse stijl is de selburoos, een ster met acht punten.
  • Kabelmotief
    Dit vest is meestal in een kleur gehouden, maar onderscheidt zich door verticaal of horizontaal gebreide kabels die voor afwisseling zorgen.

Naast opvallende versieringen zijn er ook nog fijne details die een cardigan voor heren nuanceren: afstekende boordjes aan hals, mouwen en zoom geven heel onopvallend een frisse draai aan de gebreide outfit. En ook gemêleerde cardigans zijn met twee harmoniërende kleuren een welkome verfrissing bij de eenvoudige basic look.

Voor op kantoor en thuis: voor elke gelegenheid de passende outfit

Het kan een alledaagse look voor op het werk of een avond met vrienden zijn; als het wat koeler wordt, zijn vesten de perfecte begeleiding in elke situatie. Dan komt het er echter op aan, hoe formeel de kleding moet zijn:

fijn gebreide cardigan op kantoor

Als office-look zijn fijn gebreide vesten optimaal te combineren. Bij een stoffen broek en overhemd is vooral een fijn gebreid vest met V-hals geschikt. In grijs, donkerblauw of zwart wordt voor een klassieke look gezorgd, die altijd graag gezien is. Een vest met revers kan op koude dagen zelfs een blazer vervangen. Heren die eerder casual naar het werk gaan, kunnen de cardigan ook open over een V-hals shirt met jeans en sneakers dragen .

Grof gebreid voor de vrije tijd

In de vrije tijd werken vooral grof gebreide vesten stijlvol en tegelijk sportief. Over een jeanshemd staat een grof gebreid vest met kabelmotief in aardetinten het beste; bij een chino daarentegen past een heren cardigan over een shirt beter. Ongeacht of het klassiek, casual, sportief of rustiek is: in de vrije tijd kent stijl geen grenzen.

Feestelijk met fijne cardigans

Voor feestelijke gelegenheden zoals verjaardagen, bruiloften of voor kerst zijn gebreide vesten voor heren een geweldige aanvulling op de herenkostuums. Cardigans in fijn breiwerk met V-hals passen perfect onder een colbert en laten de stropdas nog steeds tot zijn recht komen. Mag het iets meer casual zijn, dan zijn grof gebreide vesten over een overhemd heerlijk warm en een mooie afwisseling voor het colbert.

Herenvesten voor het koude jaargetijde

In plaats van outdoor-jacks kunnen heren ook een gebreid vest dragen. Met een fleece voering worden herencardigans tot multifunctionele jacks en zodoende tot echte alleskunners: ze zijn ademend en tegelijkertijd beschermen ze tegen de kou bij het wandelen, zeilen of andere activiteiten.

Bij uitstapjes buiten de stad of bijvoorbeeld op het oktoberfeest, kan een gebreide janker of grof herenvest in landelijke stijl optimaal worden gecombineerd met de lederhose. Details als houtje-touwtje herinneren daarbij aan de vroeger gangbare klederdracht en jassen.

Gebreide bodywarmers: Het kleine broertje van het gebreide vest

Gebreide bodywarmers voor heren behoren tevens tot de familie van de gebreide vesten en zijn zonder mouwen duidelijk de tegenhanger van de cardigan met lange mouwen. Ook de bodywarmer kan elegant over een overhemd worden gedragen en zo een nieuwe look creëren. Met stropdas zijn ze zelfs geschikt voor kantoor en passen ze tevens goed onder een colbert. Grof gebreide bodywarmers maken het geruite hemd rustiek en houden de heren warm in de winter.

Om er lang van te genieten Het juiste onderhoud maakt het verschil.

Fijn gebreide cardigans van katoen zijn makkelijk wasbaar in de machine op 30 of 40 graden. Een speciale behandeling is meestal niet nodig. Bij een gebreid vest van wol is echter voorzichtigheid geboden: materiaal als scheerwol dient bij voorkeur op de hand en met een speciaal wolwasmiddel gewassen te worden. Wasverzachter en de droger zijn hierbij taboe.

Na het wassen het vest niet ophangen, maar op droge handdoeken te drogen leggen.

Dat herenvesten niet van gisteren zijn, bewijzen grote designerlabels met hun creatieve modellen. Moderne designs in overtuigende kwaliteit laten van fijn gebreid tot kabelmotief geen enkele wens bij de herenvesten meer onvervuld.

Retourzending
eenvoudig en gratis met bpost
Achteraf betalen
Prettig en veilig
EEN UITSTEKENDE SERVICE
Voor uw tevredenheid
Bestelservice
(070) / 22.28.29
(max. 0.30€ / min)
PETER HAHN klantenservice
(070) / 22.28.29

(max. 0.30€ / min)


Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8u00 tot 20u00 en op zaterdag van 8u00 tot 18u00.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.be