Schöffel

Schöffel biedt actieve mensen outdoorkleding voor sport en vrije tijd. De robuuste jassen en broeken van Schöffel zijn duurzaam en ademend.

Schöffel

(20 Artikelen)
Categorieën

 Artikellijst filteren

Onze tip: Gebruik de filters om uw zoekopdracht te verfijnen

Artikelweergave

   

Schöffel: uit liefde voor de natuur

Schöffel is meer dan outdoor kleding – Het is een manier van leven en staat voor liefde voor de natuur. Verder lezen ... Het merk richt zich daarom vooral op actieve mensen die graag in de buitenlucht zijn. Het outdoor-assortiment van Schöffel omvat naast functionele jassen en broeken voor dames en heren ook shirts, blouses, overhemden en nog veel meer. Schöffel garandeert eersteklas outdoor-mode met een lange levensduur en een duurzame kwaliteit.

Merkfilosofie
“Kwaliteit, niet kwantiteit” is het credo van het merk. Innovatie en betrouwbaarheid zijn kenmerkend voor de outdoorkleding van Schöffel, die met precisie wordt vervaardigd. De technische productie-eisen zijn hoog, nieuwe hightechmaterialen worden voor gebruik onderworpen aan strenge tests. Alleen op deze manier kunnen de jassen en broeken van Schöffel door hoogste kwaliteit overtuigen. Zijn liefde voor de natuur toont de ondernemer in zijn inzet voor het behoud van het regenwoud. Bovendien bewijst Schöffel sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid door lid te zijn van de Fair Wear Foundation. Deze stichting zet zich in voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de productielanden.

Geschiedenis
In 1804 ontvangt Georg Schöffel een concessie voor de kousenhandel, wat het startsein van het bedrijf is. Tot in de jaren 1960 ligt de focus van de collecties op breigoed. Korte tijd later volgen de eerste Schöffel broeken voor heren en kinderen en vanaf 1974 worden ook de anoraks in het assortiment opgenomen. De aandacht van het bedrijf verschuift steeds meer naar outdoor- en sportkleding. In 1983 test Schöffel in samenwerking met Gore-Tex de invoering van een kleine collectie berganoraks. Het model wordt een groot succes en er worden na de lancering duizenden van deze Schöffel jassen verkocht. Vandaag de dag is Schöffel een internationaal succesvolle onderneming.

naar boven
 
U hebt het volgende artikel in uw winkelmand geplaatst
text