Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Jeansrokken

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Een jeansrok als basis voor een moderne kledingstijl

Ook als vrouw van 50 of 60 jaar is het belangrijk met stijl en klasse de deur uit te gaan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat elke outfit ouderwets en saai moet zijn, integendeel. De tijd dat rokken oubollig ogen zijn al lang voorbij, en jeansrokken bewijzen dat. Als je een jonge look wil creëren die mensen twee keer doet nadenken over je leeftijd, dan is kiezen voor een jeansrok een goed idee.

Jeans werd als stof origineel enkel gebruikt voor bretels en broeken, maar met de ontwikkelingen en vooruitgang in de modewereld wordt er nu van alles en nog wat mee gedaan. Zo ontwerpt men jeans shorts, jeans vestjes en topjes, en jeansrokken. Dergelijke rokken zijn de ideale combinatie tussen jong en speels, maar ook classy en strak.

Jeans heeft een stoere indruk en een jeansrok wordt dan ook het best gecombineerd met andere kledingstukken die daarbij passen. Er zijn heel wat mogelijkheden, en een duidelijk overzicht en wat advies zijn hier dan ook zeker op hun plaats. Op die manier kan je meer uit je outfit halen.

Belangrijke factoren bij het kopen van een jeansrok

Hoewel er op het eerste zicht misschien niet veel variatie mogelijk is als je een jeansrok wil kopen, is het toch belangrijk op bepaalde zaken te letten. De uitstraling van je outfit hangt immers af van subtiele maar belangrijke details, ook als je een jeansrok koopt. Als je je huidige kledingstijl trouw wil blijven bij het kopen van een jeansrok, zoek dan naar een rok waar je je goed in voelt.

Vervolgens spelen het model en de pasvorm van de jeansrok ook een grote rol. Zo zijn er strakkere, jeugdige jeansrokken in het lichtblauw of grijs - ideaal voor een vakantie-outfit of als het warm weer is - maar ook jeansrokken tot aan de knie in een formeler model en donkere kleuren behoren tot het aanbod. Afhankelijk van de gelegenheid en je voorkeur is er dus een heel spectrum waaruit je kan kiezen: modern, avontuurlijk en jeugdig aan de ene kant, en formeel, gekleed en classy aan de andere kant.

De kleur van de jeansrok speelt ongetwijfeld ook een grote rol bij welke uitstraling deze krijgt als onderdeel van de outfit. Zo zijn de meeste jeansrokken typisch licht- of donker jeansblauw, maar er zijn evengoed modellen in effen kleuren zoals grijs of zwart. Jeansblauw is de meest voorkomende kleur en geeft een stoere uitstraling aan de rok, terwijl zwart of grijs een iets gekledere indruk geven. Jeansrokken lijken dan misschien wel een productreeks waar je weinig keuze in hebt, het tegendeel is waar.

Een jeansrok, lang of kort?

Elke vrouw die op zoek is naar een kleedje of rok stelt zichzelf de vraag of het beter is een kort of een lang model te kopen. Alweer hangt het antwoord grotendeels af van de eigen voorkeur, maar toch kan je je keuze in zekere mate afstemmen op de gelegenheid en bijvoorbeeld het seizoen. Korte jeansrokjes zijn speels, licht, jong en bieden heel wat bewegingsvrijheid. Daarom zijn ze dan ook de ideale keuze als je op vakantie gaat en comfortabel wil zitten in je kleding, of als je op een warme zomerdag een avondje uit gaat.

Lange rokken zijn dan weer strakker en formeler en worden het best gedragen op gelegenheden die daaraan beantwoorden. Bijvoorbeeld bij het houden van een thuisfeestje of als je op restaurant gaat is een dergelijke rok perfect. Houd er wel rekening mee dat lange rokken ook andere vereisten hebben met betrekking tot de kledingstukken waarmee ze gecombineerd worden. Zo kan een lange rok best gedragen worden op een topje of bloesje dat ook iets formeler oogt, bijvoorbeeld een satijnen bloesje met wat franjes in een contrasterende kleur. Een blauwe lange jeansrok op een witte blouse is bijvoorbeeld een goede combinatie. Qua schoenen kies je dan best weer voor classy, maar wel comfortabele schoentjes. Een lange jeansrok is dan wel iets formeler dan een kort mode, het is nog altijd geen kledingstuk waar je zomaar de hoogste hakken op kan dragen. Kies dus voor eenvoudige schoenen, bijvoorbeeld met een open bovenkant en een laag hakje.

Een kort jeansrokje laat dan weer wat meer ruimte voor speelsere kledingstukken, zoals een geruite blouse met opvallende, jonge kleuren zoals rood en blauw. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende modellen jeansrokken met of zonder knoopjes, diverse leuke, opvallende patronen voor een nog jongere uitstraling, enzovoort. Deze kan men eenvoudig combineren met comfortabele topjes voor een casual uitstraling, of met lichte blouses voor een verfijnde look. De mogelijkheden zijn erg uitgebreid en dat biedt dan ook kansen voor elke stijl en voorkeur.

Een opvallende jeansrok voor een unieke outfit

Jeansrokken stralen in zekere zin jeugdigheid en een moderne look uit, en dat betekent ook dat er heel wat modellen zijn waarmee je een opvallende uitstraling kan creëren. Zo gaat het gamma verder dan gewoon lange of korte rokken in een aantal verschillende kleuren. Er zijn ook modellen met onverwachte patronen in contrasterende kleuren zoals paars en felgroen, jeansrokken met open plekken voor een echt stoere uitstraling en zelfs feestrokken in jeans voor avondfeesten en dergelijke. Of waarom je creativiteit niet de vrije loop laten en een jeansrok kopen met daarop een tekening van een rode roos geborduurd?

Dergelijke jeansrokken kunnen bijgevolg ook met heel wat meer kledingstukken gecombineerd worden. Zo is een lange jeansrok met een feestelijke uitstraling wel een goed idee op een avondfeestje, omdat je er een opvallend bloesje met lange mouwen op kan dragen. Voor een casual uitstraling is een topje met blote schouders en korte mouwen dan weer geschikt. Er zijn zelfs jeansrokken met gedrapeerd reliëf, die kunnen dienen als kledingstuk voor bruiloften of andere feestelijke gelegenheden. Zo'n rok is allesbehalve saai en sober en biedt de mogelijkheid om met een jong kledingstuk toch een geklede look aan te nemen. Tenslotte is ook een lange jeansrok met snit onderaan perfect voor een ietwat zakelijke maar toch gedurfde outfit.

De vele mogelijkheden met jeansrokken

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn jeansrokken dus helemaal niet saai, sober of enkel bedoeld voor pubers. Ook dames en volwassen vrouwen kunnen er een mooie look mee creëren, zolang de juiste combinaties worden gemaakt en bepaalde regels worden gevolgd. Of je nu gaat voor een frisse, jeugdige en speelse look om er jonger uit te zien, of trouw wil blijven aan je stijl maar toch een verrassend element wil toevoegen, dergelijke jeansrokken maken het mogelijk.

Het spreekt voor zich dat kiezen voor jeansrokken van kwaliteit belangrijk is om er nog lang gebruik van te kunnen maken en waarde te krijgen voor je geld. Kies dus voor merken die bekend staan om hun duurzaamheid en label, zodat je nog lang prachtige outfits kan samenstellen. Welke gelegenheid ook, jeansrokken dienen als betrouwbare basis van een passende look en dat maakt de aankoop van je eigen jeansrok dan ook de moeite waard.

Retourzending
eenvoudig en gratis met bpost
Achteraf betalen
Prettig en veilig
EEN UITSTEKENDE SERVICE
Voor uw tevredenheid
Bestelservice
(070) / 22.28.29
(max. 0.30€ / min)
PETER HAHN klantenservice
(070) / 22.28.29

(max. 0.30€ / min)


Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8u00 tot 20u00 en op zaterdag van 8u00 tot 18u00.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.be